ACRRES - Application Centre for Renewable RESources
Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik dan hier voor de online versie
Voor een energieke samenwerking met energieke partners!
 
25 maart Webinar 'Gaat de suikerbiet de Chemie vergroenen'?
Discussieer mee met  Herman Wijffels, EU parlementariër Franc Bogovic, Gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de Provincie Zeeland over hoe de suikerbiet de chemie gaat vergroenen op regionaal, nationaal en Europees niveau. Noteer daarom donderdag 25 maart 2021 van 13.30-16.00 uur in uw agenda. 
Klik hier voor het programma. Aanmelden via www.acrres.nl 
Voor meer inhoudelijke vragen neemt u contact op met Hans van Klink , telefoon: 06-53404721. Voor vragen over  uw aanmelding met Margherita Leoni,  telefoon: 06-23195204
 
 
Groot Agri PV project Sunbiose goedgekeurd
Het project Sunbiose heeft onlangs een subsidie van ruim €3.1 miljoen gekregen uit de RVO MOOI (Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie) regeling. De projectpartners zijn naast Wageningen Research  Renergize Consultancy, Solarvation, Groenleven, Brite Solar Technologies, TNO, Theserviceconcept.com, ZLTO, LTO Noord en Praxiz. Binnen het 4-jarige project worden Agri-PV systemen (combinaties van landbouw met zonne-energiesystemen) ontwikkeld, die financieel haalbaar zijn, schaalbaar zijn en aantoonbare meerwaarde hebben voor de landbouw en voor de maatschappij.
Lees meer »
 
 

Topsector kent uitbreiding van de PPS Landbouw & Energie toe


PANACEA platform
De PPS ‘landbouw als vliegwiel voor de energietransitie’ wordt uitgebreid met een aantal nieuwe pilots en met het onderwerp fossielvrije mechanisatie. In de gebiedspilots wordt met agrarisch ondernemers en gebiedspartijen in hun omgeving gekeken naar het balanceren tussen maximale hernieuwbare energieproductie binnen de huidige energie infrastructuur, het leveren van energiediensten en het maximaal benutten van zelf geproduceerde energie in de eigen bedrijfsvoering. Non-food Crops (NFC) worden gebruikt voor de productie van een breed scala aan bioproducten en bio-energie. Ondanks de aanzienlijke investeringen in R&D en de toenemende behoefte van biogebaseerde industrieën voor grondstoffen, zijn NFC's niet wijdverbreid in de landbouw in de EU, voornamelijk als gevolg van uitdagingen in toeleveringsketens en lacunes in het beleidskader en investeringsstimulansen.
Lees meer  » Lees meer »
 
 
Verhuizing ACRRES test locatie naar Edelhertweg
De verhuizing van ACRRES verloopt voorspoedig. Inmiddels is de oude test locatie op de Runderweg gesloopt en wordt er hard gewerkt om op de nieuwe locatie alles weer operationeel te krijgen. De verhuizing is ook de optimale gelegenheid om aanpassingen en verbeteringen toe te voegen aan de bestaande installaties. De nieuwe locatie bevindt zich op de Edelhertweg 1, waar ook het kantoorgebouw staat. Daarnaast wordt er bij het kantoor een nieuwe kas gebouwd waarvan ook een deel in gebruik zal worden genomen door ACRRES. Deze vernieuwing brengt weer mooie kansen voor onderzoek en projecten. Dus heeft u een onderzoeksvraag of idee, schroom niet om contact met ons op te nemen!  
 
 
H2Milkrun
Sinds kort is het project H2Milkrun van start gegaan. H2Milkrun is opgezet om het kip-ei probleem op het gebied van waterstof op te lossen: waterstofvoertuigen zonder tankstation, of waterstoftankstations zonder voertuigen. Ze zijn beide gelijktijdig nodig en dat kan de investeringskosten behoorlijk opdrijven. Binnen het project H2Milkrun worden daarom twee mobiele tankstations ontwikkeld. Het tankstation zal zelf een voertuig zijn en kan daarmee gemakkelijk via de weg bij bedrijven op locatie langs komen. Op deze manier kunnen bedrijven een waterstofvoertuig aanschaffen zonder dat ze direct een waterstoftankstation hoeven aan te schaffen (of kilometers moeten rijden naar het dichtstbijzijnde waterstoftankstation). Door ontwikkeling van de mobiele tankstations kunnen bedrijven makkelijker de stap maken naar waterstofvoertuigen.
Lees meer »
 
 
Connect with us
 
 
Wageningen Provincie Flevoland