ACRRES - Application Centre for Renewable RESources
Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik dan hier voor de online versie
Voor een energieke samenwerking met energieke partners!
 
Registratie voor de Nationale Waterstof Dag geopend!
Het programma van De Nationale Waterstof Dag 6 februari 2020; waterstof als multitasker is bijna rond! Recentelijk hebben Marjan van Loon (president-directeur Shell Nederland), Marco Bijkerk (Manager Innovative Technologies bij Remeha) en Willem Stehouwer (Executive Advisor Toyota Material Handling) toegezegd. Daarnaast hadden reeds toegezegd Manon Janssen (voorzitter van de Klimaattafel Industrie), Noë van Hulst (waterstofgezant van het Ministerie van EZK), Daan Schut (CTO Raad van Bestuur Alliander) en Professor Ad van Wijk (Future Energy Systems TU Delft). U kunt zich al opgeven voor deze dag via de volgende link. Door opgave ontvangt u automatisch het complete programma als dit rond is. We zien u graag op 6 februari! Meer informatie: Andrea Terbijhe, 0320-291532, andrea.terbijhe@wur.nl
  
 
 
Kennismiddag Van Kip en slib 
7 november heeft de derde en laatste kennismiddag in het kader van 10 jaar ACRRES plaatsgevonden in Lelystad: Van kip en slib - Circulaire nutriënten in de praktijk. Bij deze middag namen verschillende sprekers circulaire processen op uiteenlopende schaalgroottes onder de loep: van onderzoeksschaal tot grootschalige terugwinning van nutriënten uit rioolslib. Een kort verslag en de presentaties zijn terug te vinden de ACRRES website. Meer informatie: Hellen Elissen 0320-291223 hellen.elissen@wur.nl
 
 
Succesvolle bijeenkomst Energykeeper
Het project Energykeeper organiseerde op 29 oktober in Lelystad een internationaal minisymposium. In het ochtenddeel was het onderwerp "Intelligent batteries management for grid balance" waarin de belangrijkste resultaten van de verschillende onderdelen van het project werden gepresenteerd. In het middagdeel presenteerden sprekers uit Nederland, Italië en Litouwen hun visie op de benodigde policy and regulations om de energie transitie in Europa te ondersteunen. Dit werd gevolgd door een panel discussie. Ongeveer 50 belangstellenden waren aanwezig bij deze geslaagde dag.
De presentaties zijn te vinden op:

http://www.acrres.nl/en/energykeeper-presentations/
Meer informatie: Andries Visser, 0320-291347 andries.visser@wur.nl
 
 
Eerste positieve test van de batterij voor Energykeeper
Sinds de batterij er staat is er hard gewerkt om deze goed werkend te krijgen. Ondertussen is alle geïnstalleerde hardware en bijbehorende software los van elkaar getest. Deze resultaten waren zeer positief, alle Europese partners kunnen hun commando’s sturen en data uitlezen op de manier zoals gepland. Inmiddels zijn ook alle componenten tezamen getest. Hier zijn wat kleine details uit gekomen die nog verbeterd moesten worden. 
Lees meer »
 
 
Nieuwe medewerkers bij ACRRES
Menno Gijrath Stefan Hol
Ik heb Bouwtechniek in Delft gestudeerd en Bouwprojectmanagement in Amsterdam. Ik heb 20 jaar ervaring in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van gebouwen en energiesystemen. Ik ben van huis uit een echte bouwer en mijn ervaringsgebied ligt in de bouw- en energiewereld. Ik probeer vanuit mijn rol als Energy Integration Engineer bruggen te slaan tussen de bebouwde omgeving en het agrarische buitengebied. Zowel binnen de WUR als met onze nieuwe en bestaande stakeholders. Na afronden van de studies bio(proces)technologie & biosystems engineering aan de Wageningen Universiteit ben ik bij ACRRES begonnen als onderzoeker op de vlakken: duurzame energie, groene grondstoffen en het sluiten van kringlopen. Binnen deze onderwerpen werk ik aan veel verschillende en variërende vraagstukken. Naast de thema inhoudelijke kennis komt mijn brede technologische en modelleer interesse goed van pas.
 
Lees meer »
 
 
Giga accu komt naar ACRRES!
Samen met Giga en Windnet werkt ACRRES aan het mogelijk maken van een grootschalige accu. Het primaire doel van deze batterij is om een grotere hoeveelheid hernieuwbare energie - op het juiste moment - op het elektriciteitsnet te zetten. Energieopslag in dergelijke accu’s is 1 van de ontbrekende schakels in de energietransitie.
Lees meer »
 
 
Wageningen Provincie Flevoland