ACRRES - Application Centre for Renewable RESources
Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik dan hier voor de online versieVoor een energieke samenwerking met energieke partners!
 
Opening Smart Grid Testlocatie
Op 16 januari jl. had ACRRES een Europese primeur: Voor het eerst is in Lelystad een testfaciliteit voor ‘slimme energie’ geopend. Op onze Smart Grid Test-locatie kunnen bedrijven slimme oplossingen voor duurzame energiesystemen testen. De belangstelling voor de faciliteit is enorm en komt met name uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden.
Lees meer»  
 
 
Opschaling duurzame extractie Stevia van start
Als vervolg op de succesvolle ontwikkelingen van de afgelopen jaren, heeft ACRRES onlangs het TKI Agri&Food PPS project “Opschaling Stevia Raffinage” gestart met technologieontwikkelaar NewFoss en Stevia 1931. Het onderwerp is de opschaling van de door NewFoss gepatenteerde proces dat is gebaseerd op zure extractie van vers plantmateriaal. Stevia is een plant waaruit de inmiddels bekende natuurlijke calorieloze zoetstoffen kunnen worden gehaald. Deze zoetstoffen, steviolglycosiden genaamd, hebben een zoetkracht die vele malen groter is dan die van suiker en worden toegepast in steeds meer levensmiddelen, o.a. frisdranken.
Lees meer »
 
 
 Nieuw ontwikkeld voerbaksysteem
 

In de zoektocht naar alternatieve voerproducten zoals natuurgras voor de co-vergister van ACRRES bleek dat de aanwezige voerbak onvoldoende capaciteit heeft. Door de lagere energie-inhoud van natuurgras ten opzicht van de reguliere producten zoals mais, moet de hoeveelheid verdubbeld worden om te zorgen voor voldoende biogas om de WKK installatie op het gewenste vermogen te laten draaien.Met de plaatsing van het nieuw ontwikkelde voerbaksysteem is ACRRES gereed voor het testen van alternatieve biomassaproducten. De voerbak heeft een inhoud van 60 m3 en bestaat uit een hydraulisch gestuurde schuivende gesegmenteerde vloer die de biomassa volgens het walking-floor principe richting de biomassafrees drukt.
Lees meer »
 

ACRRES ontvangt certificaat voor CO2 besparing met Blauwe Diesel
ACRRES rijdt sinds juli 2017 op fossielvrije diesel SSynfuel, ook wel Blauwe Diesel genoemd. Deze brandstof wordt gemaakt van reststromen plantaardige olien en vetten en geeft een grote CO2 besparing ten opzichte van fossiele diesel. Onlangs heeft ACRRES het certificaat CO2 besparing 2017 ontvangen en hebben zij met deze Blauwe diesel maar liefst 8572 kg CO2 bespaard in 2017. ACRRES onderstreept met het gebruiken van fossielvrije diesel haar duurzaamheids-doelstelling.
 
 
 
Connect with us

 
 
Wageningen Provincie Flevoland