ACRRES - Application Centre for Renewable RESources
Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik dan hier voor de online versie
ACRRES Header
Voor een energieke samenwerking met energieke partners!
 
15 juni seminar ACRRES en ENVAQUA
 
Hoe kun je uit een waterige reststroom waarde halen? Wat kunnen bijvoorbeeld algen, waterplanten en insecten in betekenen. Dit onderwerp staat centraal tijdens ons seminar op woensdagmiddag 15 juni. ACRRES organiseert dit samen met ENVAQUA. Dit is de vereniging van ondernemingen uit de sector van water- en milieutechnologieën. Reserveert u alvast de datum. Binnenkort vindt u op onze website meer info over het programma en de aanmelding.
 

 
 
Ontwikkelingen met vloeibaar gas
Op dinsdag 1 maart 2016 was ACRRES gastheer van een seminar van de Projectgroep Biomassa & WKK. Voor 65 deelnemers organiseerden zij een happening over ‘Lokale toepassingen van LNG, LBG en bio-LPG’. Interessante lezingen waren er vanuit Nationaal Platform LNG, EICB, Titan LNG, Primagaz, Cryonorm, Osomo/DH-Industries en ACRRES. (Bio-)LNG wordt gezien als de beste optie voor verduurzaming van het lange afstand en zware wegtransport.

In de vorige nieuwsbrief was een foutieve pagina gekoppeld aan onderstaande lees meer!
  Lees meer»
 
 
NetWORK
Innovatief NetWORK onderzoekt regionale energiesysteem om wind- en zon-energie door middel van opslag efficiënter in het energienetwerk in te passen. Samen met Alfen, AZES, Enercon, Liander, en Sparkling Projects werk ACRRES aan de haalbaarheidsstudie om grootschalig wind, zon en accu te combineren. De resultaten worden in de herfst verwacht.
Lees meer»
 
 
Voorbewerker Molares® verpulvert natuurgras tot moes
Ruim een half jaar doet de Molares zijn werk als voorbewerker van co-producten. Hiervoor worden de co-producten van de vergister van Acrres gebruikt. En met succes. De Molares verpulvert met zijn 8 ijzeren klepels de ingevoerde co-producten tot moes.

Lees meer »
 
 
Kansen voor algentoepassingen in landbouwgewassen
Op basis van een internationaal literatuuronderzoek zien Rommie van der Weide en Joanneke Spruijt van ACRRES interessante kansen voor toepassing van microalgen producten in landbouwgewassen. Dit geldt zowel voor gewasbescherming, bemesting, bodemverbetering en plantstimulatie of een combinatie daarvan. In hun rapport worden zowel groene algen als cyanobacteriën gedefinieerd als microalgen. De mogelijkheden zouden verder verkend en benut moeten worden.

Lees meer »
 
 
Website ACRRES is vernieuwd!
De afgelopen periode hebben Maureen Schoutsen en Margherita Leoni met behulp van de websitebouwer de ACRRES website in een nieuw jasje gestoken. Check hier onze vernieuwde site http://acrres.nl/
 
 
Connect with us
Forward
Read more »
 
 
Wageningen Provincie Flevoland