ACRRES - Application Centre for Renewable RESources
Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik dan hier voor de online versie
ACRRES Header
Voor een energieke samenwerking met energieke partners!
 
Urgenda regiotour bezoekt ACRRES
Algen, duurzaam geproduceerd op reststromen en restwarmte, kunnen een belangrijke rol spelen als grondstof in de biobased economy. Tijdens de regiotour die Urgenda op 13 februari bij ACRRES en Algae Food & Fuel organiseerde, zagen overheden en bedrijfsleven het onderzoek naar productie en naar toepassing van de algen. Andries Greiner leidde de regiotour van Urgenda rond. Urgenda is een organisatie onder leiding van Marjan Minnesma die zich inzet voor een duurzaam Nederland. De samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en onderzoek heeft tijdens de tour een nieuwe impuls gekregen.
 
 
Testturbine Lelystad krijgt wieken!
Op de Wageningen UR-locatie in Lelystad zijn de wieken aangeleverd voor de Enercon E 115. De drie vrachtwagens met de wieken van 50 meter lengte waren anderhalve dag onderweg vanaf Magdenburg. De wieken worden één voor één aan de kop gemonteerd. De Duitse windturbine-fabrikant Enercon is begonnen met de bouw van een Enercon E-115, 3 MW. Volgens Enercon kan deze windturbine 18% meer elektriciteit opwekken dan de 3 MW, E-101 windturbine. De tiphoogte van deze turbine zal bijna 200 meter zijn, de bulk zit op circa 139 meter hoogte. De testlocatie is een belangrijk onderdeel van het onderzoek van ACRRES. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Andrea Terbijhe, telefoon: 0320-291532.
 
 
Stevia project
Stevia is een plant waaruit de inmiddels bekende natuurlijke calorieloze zoetstoffen kunnen worden gehaald. Deze zoetstoffen, steviolglycosiden genaamd, hebben een zoetkracht die vele malen groter is dan die van suiker en worden toegepast in steeds meer levensmiddelen, o.a. frisdranken. Samen met procesontwikkelaar NewFoss en teler Koers, onderzoekt ACRRES nieuwe en op kleine schaal toepasbare methodes om de zoetstoffen uit de plant te halen en deze te vermarkten.
   
Lees meer»
 
 
Nieuwe medewerkers ACRRES stellen zich voor
Sjaak van Brugge Sander Huurman
Ik ben Sjaak van Brugge en per 1 januari 2015 werkzaam bij ACRRES als Ontwikkelaar en beheerder installaties ACRRES.
Mijn naam is Sander Huurman, vanaf 1 december 2014 ben ik werkzaam bij ACRRES als onderzoeker procestech-noloog. 
 
Lees meer » Lees meer »
 
 
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van ACRRES? Meldt u zich dan hier aan voor onze nieuwsbrief.
 
Connect with us
 
 
Wageningen Provincie Flevoland